Här kan du läsa lite om en av mina favoritspelare, Jesper Gustafsson.

Under hösten 2005 började Jesper så smått att prova på att stå i mål. Det visade sig snabbt att han hade stor talang för detta. Det blev flera träningar och till slut fick han stå i mål under spel i turneringar med Arlanda Wings Team-96.

I slutet på februari 2006 åkte jag och Jesper till Lappeenranta i Finland. Där hälsade vi på Jarmo Myllys i tre dagar och Jesper fick en grundläggande målvaktsträning av Jarmo. Fram till dess hade Jesper enbart levt på sin talang. Han kunde dock inte målvakternas grundspel men nu gnuggades han i två dagar av Jarmo på detta. När vi sedan kom hem till Sverige igen spelade Jesper fem matcher utan att släppa in ett enda mål! Tydligen hade träningen i Finland givit effekt!

Jespers tränare i Arlanda Wings tyckte att han visade så pass mycket talang att de ville ha med honom på en ”Goalie Camp” i Ritorps ishall i Solna i mitten på maj 2006. De var ca 14 st ungdomar som fick målvaktsträning från fredag till söndag. En av tränarna var Färjestads målvaktstränare Erik Granqvist. Jesper fick mycket bra träning under denna helg. Det enda negativa var att Jesper fick ikläda sig en AIK-overall!!! Inte bra!

Nu väntar ”Fiskens hockeyskola” i Furudal i juli 2006. En veckas träning på is samt andra aktiviteter.

Fortsättning följer…

I menyn till vänster hittar du följande:

Om Jesper:
Lite fakta om Jesper.

Tröjor:
Här hittar du Jespers privata samling av hockeytröjor.

Bilder:
Här hittar du bilder från Jespers hockeykarriär, resor, utrustning och några diplom.

//Tomas